Heb je een vraag?
Google Review Widget
Klant: Atalja Willemen

Eind maart hebben wij ter verduurzaming deze gehele woning te Amsterdam mogen voorzien van nieuwe kozijnen. Het doel van deze klant was het behalen van een beter energielabel, wat vele voordelen biedt voor in de toekomst. Hierover vertellen wij later meer. 

Deze woning behoort tot Atalja Willem (Architect - Energieadviseur). Voor dit project hebben wij Atalja in contact gebracht met Klussenbedrijf Kee, welke de montage van de kozijnen en schrijnwerk vakkundig hebben uitgevoerd.

Om zo min mogelijk te veranderen aan de architectuur van de woning en de buurt is gekozen voor de kleur 9C01AN welke behoort tot de GS kleur categorie. Dit is een lak lijkend op geanodiseerd aluminium. Op deze lak zit een garantie van 15 jaar.

Voor de kozijnen met vaste velden en draai/kiep inzetten is gekozen voor het Aliplast Max Light Modern, welke een prachtig slank en hedendaagse look creëert. Voor de ventilatie hiervan is gekozen om bepaalde posities te voorzien van de Renson THM90 PB ventilatie roosters die onder het glas zijn geplaatst. De reden hiervan is omdat de constructie boven het kozijn niet al te hoog is, met roosters aan de bovenzijde zul je daardoor lichtinval ontnemen. Deze roosters zijn eveneens in 9C01AN gelakt.

Tussen de kozijnen zijn kopplaten bevestigd die een mooie overgang creëren van de kozijnen, ook sluiten deze mooi aan op het meegeleverde waterslagen die een goede afwatering garandeert.

De begane grond van de achtergevel is voorzien van twee VG500 Mono schuifpuien welke beschikken over SKG2 beslag. Er is gekozen voor de mono variant om zo veel mogelijk licht in de woning te krijgen.

Alle glasvullingen zijn geleverd met TIF kunststof warmte edge kaders welke beter isoleren dan de ‘standaard’ aluminium glaskaders.

De posities aan de voorzijde van de woning zijn voorzien van HR++ glas met Top S coating. Deze heeft een lagere U- waarde als de posities aan de achterzijde van de woning. De reden dat dit besluit is genomen is omdat de zon niet op de voorgevel schijnt, hierdoor is dit de koude zijde van de woning. Om dit te optimaliseren is er gekeken naar de waardes van de zon/licht toetreding van de verschillende soorten glas.

 

Wat zijn de voordelen van een beter energielabel?

Het verbeteren van het energielabel van een woning door middel van aluminium kozijnen biedt verschillende voordelen, waaronder:

Isolatie

Aluminium kozijnen kunnen worden voorzien van thermische onderbrekingen, wat zorgt voor betere isolatie en minder warmteverlies. Dit kan leiden tot lagere energiekosten omdat er minder warmte ontsnapt uit de woning.

Duurzaamheid

Aluminium kozijnen zijn duurzaam en hebben een lange levensduur. Ze zijn bestand tegen corrosie en roest, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende weersomstandigheden. Dit betekent dat ze minder snel vervangen hoeven te worden, wat zowel op lange termijn kostenbesparend als milieuvriendelijk is.

Onderhoudsarm

In vergelijking met houten kozijnen vereisen aluminium kozijnen over het algemeen minder onderhoud. Ze zijn bestand tegen kromtrekken, vervagen niet en hoeven niet te worden geverfd of behandeld. Dit bespaart tijd en geld op onderhoudskosten.

Esthetiek

Aluminium kozijnen bieden een moderne uitstraling en kunnen worden aangepast aan verschillende ontwerpstijlen en kleuren. Ze zijn slank en kunnen grote glasoppervlakken ondersteunen, waardoor natuurlijk licht de woning binnenkomt en een gevoel van ruimte creëert.

Milieuvriendelijk

Aluminium is een recyclebaar materiaal, wat betekent dat het na gebruik kan worden gerecycled zonder verlies van kwaliteit. Door te kiezen voor aluminium kozijnen draagt men bij aan een duurzamere leefomgeving.

Het installeren van aluminium kozijnen kan daarom niet alleen de energie-efficiëntie van een woning verbeteren, maar ook zorgen voor een aantrekkelijke en duurzame oplossing op lange termijn.

Ontdek de ultieme elegantie met de Verano Olivera glaswand! Deze hoogwaardige glazen afscheiding voegt stijl toe aan elke ruimte, terwijl het natuurlijke licht behouden blijft. Geniet van een naadloze overgang tussen binnen en buiten met dit verfijnde design. Creëer een moderne en luxe sfeer in jouw woning/overkapping met de Verano Olivera glaswand, waar functionaliteit en schoonheid samenkomen.<br />
<br />
Ben u geïnteresseerd in een van onze systemen? Neem contact met ons op voor geheel vrijblijvende offertes.
ML Steel<br />
<br />
U kunt bij ons terecht voor maatwerk kozijnen met een zeer korte levertijd!<br />
<br />
Wilt u meer informatie over dit of een ander systeem, neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.
Vorige week hebben wij bij een klant deze IDA schuifdeur af gerond. De klant was op zoek naar een oplossing om de warmte beneden te houden. Deze schuifdeur met daarnaast een vast veld biedt hier de mogelijkheid voor.<br />
<br />
Er is hier gekozen voor de schuifdeur type “Modern” in de kleur 9011TC.<br />
<br />
Bent u geïnteresseerd in een van de systemen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte
Vandaag is deze prachtige Aliplast VG500N schuifpui geplaatst die door ons is geproduceerd in opdracht van Daalmijer B.V., hun klant heeft gekozen voor de kleur 1019 LC (Grijsbeige Mat Structuur). Het glas van deze schuifpui betreft 416,8kg deze panelen zijn met de mobiele torenkraan geassembleerd. Om te kunnen ventileren is er gekozen voor een DucoFlat ZR12 ventilatierooster. Na de bouwvak is het tijd om het zetwerk aan hun te leveren in dezelfde kleur. Zodra dit afgerond is zullen wij de afbeeldingen plaatsen. <br />
<br />
Bent u ook geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte
In opdracht van @jobtol hebben wij deze kozijnen geleverd bij @haardhouthandelwoodswoodshop , bestaand uit 4x Star75 vast kozijn en 1x deur Star75 in de kleur 9011TC (Structuur zwart). De ramen zijn voorzien van DucoTon roosters. Voor informatie of vrijblijvende offertes kunt u contact met ons opnemen!
1x Panorama met 3 panelen en 2x Star75 vaste kozijnen op een dakopbouw! Ral kleur: 9011TC. Voor informatie of offertes kunt u altijd contact met ons opnemen
Wij hebben een aantal maanden geleden dit mooie Reynaers CS-77 Systeem geleverd met een variabele hoek, voor informatie kunt u altijd contact met ons opnemen!
Vanmiddag/ vanavond hebben wij ons bezig gehouden met het plaatsen van 3 rolluiken. Heeft u vragen of interesse neem dan gerust contact met ons op !
Gisteren zijn wij eigenaar geworden van deze nieuwe CNC machine. Dat geeft ons de mogelijkheid om profielen van andere leveranciers te bewerken voor deuren en kozijnen. Binnenkort is hier meer over te vinden op onze website www.altinkaluminium.nl<br />
<br />
#machine <br />
#freesmachine <br />
#frezen <br />
#aluminium <br />
#noordholland